A LÁTHATÓSÁG KÖZÖS FELELŐSSÉG

Fokozott figyelem szükséges az őszi, téli hónapokban a gyalogosok részéről is.
A korai sötétedés, az esős, borongós idő nagyban megnehezíti a gyalogosok láthatóságát. A biztonságos közlekedés elősegítése érdekében még nagyobb hangsúly kerül arra, hogy a lakott területen kívüli út úttestjén vagy leállósávján korlátozott látási viszonyok esetén is fényvisszaverő mellényt viseljenek, de városon belül is kiemelt figyelem szükséges.
Fontos, hogy csak a kijelölt gyalogátkelőhelyeken menjenek át az úton, de ott is csak akkor, ha a közeledő jármű még féktávolságon belül meg tud állni. Lényeges tudni azt is, hogy ha sötét színű ruházatot viselnek, kevésbé lesznek észlelhetőek a gépjárművezetők részéről.
A csapadékos időben jellemző, hogy mindenki siet haza, és a kapucnik, esernyők takarásában kevésbé körültekintőek, ami sokszor válik baleset forrásává. Ugyancsak veszélyes, ha a gyalogosok autó, illetve tereptárgy takarásából lépnek ki az úttestre, hiszen ezeken a helyszíneken a járművezetők nem számítanak a megjelenésükre.
Fontos továbbá, hogy ha olyan helyen kell közlekedni gyalogosan, ahol nincs járda, akkor szorosan az úttest szélén, a forgalommal szemben kell haladni.

Balesetmentes közlekedést kíván a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság!

Bátran szólj hozzá!

Hozzászólás