Gimis hírek

2017. november 15-én a PTE szekszárdi Illyés Gyula Karának uszodájában megrendezésre kerülő Megyei Diákolimpián a tavaszi országos megmérettetésen való részvételért ugrottak medencébe a megye középiskoláinak tanulói, köztük a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 9 versenyzője is. Az Országos Döntőn csak a Megyebajnokok vehetnek részt! Az „A” kategóriában, versenyzői jogviszonnyal rendelkező,igazolt sportolók, míg a „B” kategóriában a minimum 2 éve hivatalos engedéllyel nem rendelkező amatőr úszók indulhattak. A népes mezőny ellenére kiválóan szerepeltek a gimnázium tanulói, hisz mindenki éremmel a zsebében térhetett haza. Talán az élre kívánkozik, nem csak illendőségből, de sportszeretet szempontjából is a „B” kategóriás leány gyorsváltó II. helyezése. A hölgyek hatalmas küzdelemben értek oda a dobogó második fokára, legyőzve önmagukat és egy csapat kivételével ellenfeleiket is, hiszen Ők szabadidejükben önállóan, esténként jártak le az uszodába, annak reményében, hogy méltóképp képviseljék iskolájukat. Az Antalffy Zita (12.a), Besenyei Ágota (12.a), Harmati Gréta(12.b), Turi Bianka (12.a) négyes lemaradt ugyan a hódmezővásárhelyi országosról, de nagyon büszkék lehetnek magukra! A „profik” mezőnyében nem volt ellenfe a dombóvári gimnazistáknak. Esélyt sem adtak ellenfeleinknek, így mind az 5 versenyző készülhet a tavaszi folytatásra. Legeredményesebb versenyzők Dunai Lili (9.c) és Sinka Bálint (11.b) voltak, akik 2 egyéni versenyszámukat is megnyerték, valamint Bálint a 4x50m-es fiú gyorsúszó váltó befejező embereként is első helyhez segítette a csapatot. Boda Ajtony (10.a) 100m mellúszásban minden ellenfelét maga mögé utasítva elsőként csapott célba, Sarkadi Balázshoz (11.b) hasonlóan, aki 100m háton ért elsőként a falhoz.
EREDMÉNYEK:
100m ffi gyorsúszás I. Sinka Bálint
II. Boda Ajtony
100m női mellúszás I. Dunai Lili
100m ffi mellúszás I. Boda Ajtony
100m ffi hátúszás I. Sarkadi Balázs
100m női pillangóúszás I. Dunai Lili
100 ffi pillangóúszás I. Sinka Bálint
4x50m női gyorsváltó II. Illyés Gimn. (Besenyei; Antalffy; Harmati; Turi)
4x50m ffi gyorsváltó I. Illyés Gimn. (Boda; Sarkadi; Gyenei Ferenc; Sinka)

Az „A” kategóriában szereplő versenyzők edzői: Kecskés Andrea; Fehérvári Róbert Nagy Roland és Fehérvári Levente.

2017. november 10-én immár hagyományosan a József Attila Általános Iskola tornatermében került megrendezésre az Asztalitenisz Diákolimpia városi versenye. A Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumot egy háromfős csapat képviselte, Kőszegi Gergő (9.n), Kőszegi Szabolcs (9.n) és Právics Dániel (6.n) személyében, akik hozták is a tőlük remélt eredményeket. A döntőben „testvérháborúban” az első helyért Szabolcs győzedelmeskedett, aki megérdemelten hódította el a legfényesebb medáliát testvére, Gergő előtt. Dani harmadik helyezett lett. A fiúk november 18-án Szekszárdon a megyei döntőben is folytatták ügyes szereplésüket. Itt egyéniben Gergő második, Szabolcs harmadik helyen végzett, s a gimnáziumot képviselő csapat első helyen zárta a versenyt, így továbbjutottak a februári karcagi országos döntőbe. A diákokat Kocsis Károly készítette fel a megmérettetésre.

November 16-án a Csontváry Kosztka Tivadar Gimnázium adott otthont Budapesten a Haza és Haladás Történelem Versenynek, melyen idén először a dombóvári gimnázium tanulói is részt vettek. Göblyös Csenge és Vida Dominik, 11.b osztályos diákok a 27 középiskolás csapat közt a 8. helyen végeztek. A tanulókat Hajós Károly tanár úr készítette fel.
Floorball diákolimpiának adott helyszínt a paksi ESZI sportcsarnoka november 16-án. Kimagasló teljesítménnyel, a mezőnyből kitűnve nyerte meg a megyei fordulót, s jutott tovább az országos elődöntőbe a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 4 fős csapata! Az együttes tagjai: Gebhart Kevin 10.b, Rózsás János 10.b, Tasi Sándor 10.a, Szőcs Levente 10.n.

Ötödik alkalommal vettek részt az Illyés Gyula Gimnázium leány tanulói a pécsi Radnóti Röplabda Kupán. A csapat kiválóan helytállt az erős mezőnyben és a 3. helyet szerezte meg. Az együttes tagjai: Simon Szilvia 12.n, László Edina 12.b, Nagy Petra, 12.n Péter Alexandra 12.n, Németh Gréta 12.b, Klemm Bianka 9.c, Balika Dóra 11.n. A diákokat Kovács Péter tanár úr készítette fel.

November 14-én rendezték meg Tamásiban a futsal bajnokság megyei döntőjét, melyen 2. helyezést értek el a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjai. Az ezüstérmes csapat tagjai. Dürvanger Antal (12.b), Erdősi Márk (12.n), Heisz Domonkos (12.b), Jakab Márton(11.n), Kiss Rodrigó (12.a), Nagy Dominik (12.a), Pallos Marcell (12.b), Smátrola Gergő (12.n), Tieger Endre (12.b), Varga Bence (11.n).

Paks adott otthont a megyei kosárlabda döntőnek, melyen a dombóvári gimnázium csapata 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Biró Máté (12.a), Csáki Benedek (12.n), Csapó Tomaj (11.b), Csapó Zsombor (12.b), Heisz András (12.b), Heisz Domonkos (9.c), Lalák Vince (10.b), Mohai Gergő (12.b), Molnár Martin (10.b), Szabotin Zalán (12.b), Takács Arnold (9.c), Uzonyi Zalán (12.b).

Bátran szólj hozzá!

Hozzászólás