Két aranyat szereztek ifjú előadóink Budapesten

Tavasszal az országban 13 helyszínen tartották a Regösök húrján vers- és prózamondó verseny regionális fordulóját. A Nagyatádon szervezett versenyről az országos gálára a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolából Bíró Dávid 8.b és Szabó Zalán 6.a osztályos tanulók jutottak tovább.
A Magyar Versmondók Egyesülete Budapesten a TEMI Fővárosi Művelődési Házban 2 korcsoport számára rendezte meg december 2-án az országos fordulót. Az előadóművészekből, színészekből álló zsűri kiemelte a változatos vers- és prózaválasztást, a szép beszédet. A kiegyenlített mezőnyben a versenyzők színes közvetítői voltak az írói, költői érzéseknek.
2 korcsoportban versenyeztek tanulóink. Az 1. korcsoportban Szabó Zalán (7.a) Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz c. versével arany oklevelet szerzett. A 2. korcsoportban Geszti Péter Levél Nemecsek Ernőnek c. írásának meggyőző tolmácsolásával Bíró Dávid is arany oklevelet kapott. Mindkét tehetséges fiú könyvjutalomban részesült. Zalánt Nyári Éva tanárnő, a már gimnazista Dávidot Erdősné Fedeles Zita készítette fel.

Bátran szólj hozzá!

Hozzászólás